Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 16 ianuarie 2020
Autor: Ema Apostu pe 15 ian, 16:02 | Info utile

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 16 ianuarie 2020. Pe data de 16 ianuarie, este amintită Închinarea cinstitului lanţ al Sfântului Apostol Petru.


Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 16 ianuarie 2020. Din Faptele Apostolilor (12, 1-11) aflăm că faptele au avut loc în anul 42 d.Hr. Regele Irod Agripa a poruncit ca Sfântul Apostol Petru să fie întemniţat şi legat în lanţuri. Petru este dezlegat şi eliberat de un înger. Lanţul cu care a fost legat Petru gonea duhurile cele viclene, iar cel ce se atingea de acest lanţ se sfinţea, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 16 ianuarie 2020. Lanţul a fost păstrat de credincioşii din Ierusalim, până când Patriarhul Iuvenalie l-a dat Evdochiei, soţia împăratului Teodosie cel Tânăr. Împărăteasa l-a dus la Constantinopol în anul 437 sau 439. De aici, lanţul ajunge la Eudoxia, soţia lui Valentin, împăratul Occidentului.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 16 ianuarie 2020. Lanţul va fi depus într-o biserică ridicată în cinstea Sfântului Apostol Petru. Potrivit tradiţiei, în acesta biserică au fost aduse şi lanţurile cu care a fost bătut Apostolul în vremea împăratului Nero.

Abonează-te la notificari
Te-ar putea interesa și...
Info utile Vezi toate articolele
Crossuri parteneri