Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 16 octombrie 2020 - POST
Autor: Ema Apostu pe 16 oct, 08:10 | Info utile

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 16 octombrie 2020. Pe data de 16 octombrie, este prăznuit Sfântul Mucenic Sutasul.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 16 octombrie 2020. Sfântul Mucenic Longhin Sutaşul a făcut parte din armata condusă de Ponţiu Pilat. El a fost cel care a păzit Crucea la Răstignirea Domnului şi Sfântul Mormânt. Datorită minunilor petrecute la moartea Domnului, acesta a mărturisit: "Cu adevărat Acesta a fost Fiul lui Dumnezeu" (Matei 27: 54).

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 16 octombrie 2020. Când iudeii au mers să-i mituiască pe soldaţi, ca aceştia să spună că trupul Domnului a fost furat de ucenicii Săi, Longhin a aruncat centura militară şi s-a botezat. A mers în Capadocia și a convertit pe mulţi păgâni la creştinism.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 16 octombrie 2020. Pilat a trimis soldaţii să-l prindă şi să-l ucidă. I-a întâmpinat şi i-a cazat fără să ca aceştia să ştie cine este. După ce au aflat, au vrut să nu-l omoare, dar Sfântul le-a cerut să împlinească porunca. Aceştia l-au decapitat, iar capul sau a fost adus la Ierusalim ca dovadă pentru Pilat, scrie crestinortodox.ro.

Te-ar putea interesa și ....
Info utile Vezi toate articolele
Crossuri parteneri