Urmărește emisiunea live
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 18 mai 2020
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 18 mai 2020. Pe data de 18 mai, este prăznuit Sfântul Teodot.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 18 mai 2020. Sfântul Teodot a fost hangiu în timpul domniei împăratului Diocletian. El îi adăpostea în han pe creştinii prigoniţi. Teodot îi ajută în taină cu toate cele necesare pe creştinii care scăpaseră de persecuţii, scrie crestinortodox.ro. Adună trupurile creştinilor omorâţi şi le îngropa.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 18 mai 2020. În acea vreme, şapte fecioare au fost torturate pentru credinţa lor în Hristos, iar în cele din urmă înecate într-un lac. Una dintre ele, Sfânta Tecusa, i-a apărut în vis lui Teodot şi i-a cerut să scoată trupurile din lac şi să le îngroape.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 18 mai 2020. În urma acestui vis, Teodot a ieşit împreună cu un credincios să împlinească dorinţa muceniţei. Conduşi de un înger al Domnului, el a reuşit să afle trupurile fecioarelor şi să le îngroape. Dar acest însoţitor l-a trădat pe Teodot judecătorului. După ce a fost supus la mai multe chinuri, a primit mucenicia prin tăierea capului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel