Urmărește emisiunea live
Calendar Creștin Ortodox - Sărbătoare 20 august 2019
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 20 august 2019 -  Pe data de 20 august, este prăznuit Sfântul Prooroc Samuel.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 20 august 2019 - Sfântul Prooroc Samuel a trăit cu 1000 de ani înainte de Întruparea Domnului. Fiu al lui Elcana și al prorocitei Ana, a fost ultimul judecător al evreilor. Precizăm că s-a născut în perioada când poporul evreu era condus de judecători. A fost rod al rugăciunii părinților săi. Acesta este motivul pentru care Ana l-a dus pe Samuel la templul Domnului, când acesta a împlinit vârstă de trei ani.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 20 august 2019 - Locuind lângă Chivotul Legii, Samuel a avut la vârstă de 12 ani o descoperire de la Dumnezeu despre pedepsele ce aveau să cadă asupra casei marelui preot Eli din pricina depravării și desfrâului fiilor acestuia: Ofni și Fineea. Descoperirea s-a împlinit în curând, căci filistinii i-au robit pe israeliti și i-au ucis pe fiii lui Eli și au luat cu ei Chivotul Legii. Eli, marele preot, a murit în momentul în care a auzit de pierderea Chvotului Legii și a celor doi fii ai săi. Vreme de 20 de ani, poporul lui Israel a rămas rob la filisteni. După această perioada, Dumnezeu l-a trimis pe Samuel înaintea poporului că să îi predice pocăînță. Poporul s-a pocăit, a lepădat idolii filistenilor și au început a umblă în căile Domnului, recunoscând în Samuel pe prorocul, preotul și judecătorul lui Dumnezeu. Filistenii au mai pornit război, dar acum, sub conducerea lui Samuel, a biruit Israel.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 20 august 2019 - Când Samuel a ajuns la bătrânețe, poporul i-a cerut să le pună un rege care să rămână în urmă lui. În zadar a încercat Samuel să le arate că Dumnezeu este regele lor. Deși refuză o vreme să facă acest lucru, îl va unge rege pe Saul după o descoperire dumnezeiască. Din cauza unor fapte păcătoase, Samuel povățuit de Dumnezeu, îl va unge rege pe David.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 20 august 2019 - Troparul Sfântului Proroc Samuel

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 20 august 2019 - Prăznuind pomenirea prorocului Tău Samuel, Doamne, printr-insul Te rugăm, mântuiește sufletele noastre.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 20 august 2019 - Tot în această zi, facem pomenirea:

- Sfântului Nou Mucenic Teoharis;

- Sfinților treizeci și șapte de mucenici, care au mărturisit în Vizia Traciei;

- Sfinților Mucenici Sever și Memnon Chendirionul;

- Sfântului Mucenic Luchie, sfetnicul;

- Sfinților Mucenici Iliodor și Sodă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel