Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 22 octombrie 2020
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 22 octombrie 2020. Pe data de 22 octombrie, sunt prăznuiți Sfinţii şapte tineri din Efes.

Sfinţii şapte tineri din Efes, mai puţin cunoscuţi în părţile noastre, sunt sărbătoriţi de Biserica Ortodoxă de două ori pe an, pe 22 octombrie şi pe 4 august. Adesea, ei sunt întâlniţi sub denumirea de "cei şapte adormiţi". Peştera celor Şapte Sfinţi din Efes, aşezată în Muntele Ohlonului, este identificată de tradiţia creştină cu aceea în care şi-a dat sufletul Sfânta Maria Magdalena, scrie crestinortodox.ro.

Sfântul Averchie a fost episcopul cetăţii Ierapole din Frigia, în timpul domniei împăratului Antonin şi a fiului său, Marc Aureliu (161-180). Populaţia acestei cetăţi era în majoritate păgână. În timpul unei serbări păgâne, Sfântul Averchie a intrat în templu şi a distrus idolii. Trei tineri dintre păgâni, fiind demonizaţi şi încercând să-l omoare pe episcop, au căzut la pământ înaintea acestuia, iar demonii s-au depărtat de la ei. Văzând minunea sfântului, 500 de persoane au crezut în Hristos şi au dorit să primească Sfântul Botez.

Tot Sfântul Averchie i-a redat vederea mamei proconsulului provinciei, Publius. Sfântul Averchie a umblat prin oraşele şi satele vecine vindecând bolnavii şi propovăduind cuvântul lui Dumnezeu. A convertit mulţi oameni la creştinism. Tradiţia consemnează faptul că Sfântul Averchie s-a învrednicit de mai multe ori de vederea lui Hristos. Din acest motiv, cât şi pentru faptele sale minunate, a fost numit "întocmai cu Apostoli

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel