Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 23 noiembrie 2020 - Cruce neagră
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 23 noiembrie 2020 - Cruce neagră. Pe data de 23 noiembrie, este prăznuit Sfântul Antonie.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 23 noiembrie 2020 - Cruce neagră. Sfântul Antonie a trăit în timpul domniei voievodului Matei Basarab şi a domnitorului Constantin Brancoveanu. S-a spus despre el că ar fi un aromân, originar din oraşul Ianina, din Grecia. Din cercetările făcute, venea dintr-o familie de creştini din satele Olteniei, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 23 noiembrie 2020 - Cruce neagră. Cuviosul Antonie, în jurul anului 1690, s-a retras la câţiva kilometri de schitul Iezeru, în muntele cu acelaşi nume, unde şi-a găsit adăpost într-o peşteră. Aceasta i-a devenit chilie şi loc de reculegere. Nemulţumit că nu avea un loc anume rânduit pentru rugăciune, a început să sape alături un mic paraclis în stâncă, lărgind stânca în aşa fel încât să poată face din ea un lăcaş de închinare şi de preamărire a lui Dumnezeu. 

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 23 noiembrie 2020 - Cruce neagră. Cuviosul Antonie a stat în sihăstrie 28 ani şi a trăit în total 92 ani. Mutarea sa la Domnul a fost în 23 noiembrie 1719. Sfântul Sinod al Bisericii noastre, în şedinţă din 20 iunie 1992, a hotărât ca el să fie aşezat în rândul sfinţilor. Sfintele Moaşte ale Cuviosului Antonie au fost aşezate în Biserica Schitului Iezer. O părticică din Sfintele sale Moaşte se afla şi la Schitul Dârvari din Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel