Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 24 iulie 2020
Autor: Ema Apostu pe 24 iul, 08:13 | Info utile

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 24 iulie 2020. Pe data de 24 iulie, este prăznuită Sfânta Hristina.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 24 iulie 2020. Sfânta Hristina s-a născut în cetatea Tir şi a trăit în timpul împăratului Septimiu Sever (193-211). A fost fiica lui Urban, reprezentantul imperial al acestei cetăţi. Când a ajuns la vârsta de doisprezece ani, Sfânta Hristina a fost închisă de tatăl ei într-un turn. Acesta dorea să o ferească de ochii mulţimii pentru că era foarte frumoasă, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 24 iulie 2020. Planul tatălui era să o ţină în acel turn până avea să împlinească vârsta majoratului. Nemulţumită de credinţa idolatră, începe să se roage Celui de Sus. I se arată un înger care îi descoperă tainele dumnezeieşti. După aceste descoperiri, Hristina a distrus toţi idolii din turn.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 24 iulie 2020. Pentru acest gest a fost supusă la multe chinuri de tatăl său. A fost aruncată în temniţă pentru mai multe zile fără mâncare, dar a fost hrănită de îngeri. După alte suferinţe, a fost aruncată în mare.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 24 iulie 2020. Suferinţele sale nu au încetat nici după moartea tatălui el. Succesorul acestuia a torturat-o mai aprins, iar în cele din urmă Hristina a primit moartea prin sabie.

Te-ar putea interesa și ....
Info utile Vezi toate articolele
Crossuri parteneri