Urmărește emisiunea live
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 26 noiembrie - Sfântul ocrotitor al copiilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 26 noiembrie. Pe data de 26 noiembrie, este prăznuit Sfântul Stelian Paflagonul.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 26 noiembrie. Sfântul Stelian Paflagonul, ocrotitorul pruncilor şi al familiei creştine, este prăznuit pe 26 noiembrie. Şi-a împărţit bogăţia pe care o avea săracilor şi s-a făcut monah și a plecat în pustie. A intrat într-o peşteră în care primea hrană de la dumnezeiescul înger.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 26 noiembrie. Primeşte puterea de a vindeca poporul de diverse boli. Într-o zi, a venit în popor o boală aducătoare de moarte şi mureau într-una pruncii, iar părinţii rămâneau fără de copii. Ştiind mai mulţi de nevoitorul şi pustnicul Stelian, au început a-l lua mijlocitor înaintea lui Dumnezeu, pentru vindecarea copiilor, scrie crestinortodox.ro. Maicile care s-au rugat Sfântului Stelian au dobândit alţi prunci, iar pruncii bolnavi au fost tămăduiţi.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 26 noiembrie. Sfântul Cuvios Stelian Paflagonul este pictat în mod obişnuit cu un copil în braţe, pentru neobosita sa misiune de a-i apăra pe cei mici, ajutându-i în mod special pe copiii bolnavi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel