Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 27 martie 2020
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 27 martie 2020. Pe data de 27 martie, este prăznuită Sfânta Muceniţă Matroană din Tesalonic.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 27 martie 2020. Sfânta Matroană a fost o copilă săracă şi orfană, roabă în casa unei evreice cu suflet rău, din Tesalonic. Când Pautilla, stăpâna Matroanei a auzit că aceasta merge în ascuns la biserică, i-a zis: "Pentru ce n-ai mers la sinagogăanoastră, ci te-ai dus la biserică creştinească?" La această întrebare Matroană a răspuns: "De vreme ce Dumnezeu este în biserica creştinească, iar de la sinagoga iudaică s-a depărtat, nu mă duc la sinagogă, ci la biserică".

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 27 martie 2020. Apoi, Pautilla a încuiat-o într-un loc întunecos, a legat-o de mâini şi a lăsat-o fără mâncare. Însă, Matroană şezând în genunchi la rugăciune, legăturile au căzut de la mâinile ei prin puterea lui Dumnezeu, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 27 martie 2020. Sfânta a mai fost încuiată şi înfometată de două ori și a murit din cauza foamei. Trupul sfintei a fost aruncat de Pautilla într-o prăpastie. Creştinii au luat trupul muceniţei şi l-au îngropat. Episcopul cetăţii aflând că la mormântul muceniţei Matrona se fac mari minuni, a ridicat o biserică deasupra lui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel