Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 28 iulie 2020
Autor: Ema Apostu pe 27 iul, 16:55 | Info utile

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 28 iulie 2020. Pe data de 28 iulie, sunt prăznuiți Sfinţii Prohor, Nicanor, Timon şi Parmena.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 28 iulie 2020. Sfinţii Prohor, Nicanor, Timon şi Parmena fac parte din primii şapte diaconi ai Bisericii. Hirotonirea lor în treaptă de diacon este relatată în Faptele Apostolilor (6,1-6), scrie crestinortodox.ro. Ceilalţi trei diaconi sunt: Ştefan, Filip şi Nicolae. Sfântul Ştefan nu este prăznuit în această zi, pentru că este sărbătorit pe 27 decembrie. Nicolae nu se numără printre ei pentru că a căzut în erezie, iar Filip este pomenit de Biserică pe 11 octombrie.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 28 iulie 2020. Prohor a fost hirotonit episcop în Nicomidia şi l-a însoţit pe Sfântul Apostol Ioan pentru o vreme, în insula Patmos. Nicanor a primit mucenicia în ziua în care Sfântul Ştefan a fost ucis cu pietre.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 28 iulie 2020. Timon a fost episcop în Bastoria, o cetate din Arabia. Potrivit unei tradiţii, Timon a murit răstignit în această cetate. Parmena a vestit Evanghelia Domnului în Macedonia. A murit ca mucenic, la sfârşitul domniei împăratului Traian (98-117).

Te-ar putea interesa și ....
Info utile Vezi toate articolele
Crossuri parteneri