Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 28 martie 2020 - POST
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 28 martie 2020 - POST. Pe data de 28 martie, este prăznuit Cuviosul Ilarion.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 28 martie 2020 - POST. Cuviosul Ilarion a fost stareţul mănăstirii Pelechit din Helespont, în Asia. El a strălucit ca un soare printre oameni, vindecându-i de boli şi curăţindu-i de duhurile cele necurate. Împreună cu alţi patruzeci de monahi Cuviosul Ilarion a fost alungat în surghiun la Efes, şi acolo a pierit în temniţă.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 28 martie 2020 - POST. Pentru cinstirea icoanei Mântuitorului a răbdat prigoniri de la muncitori şi îl numeşte mucenic, scrie crestinortodox.ro. A pătimit pentru sfintele icoane în acea vreme când voievodul lui Copronim, la Hanodracon, a năvălit fără veste cu oaste asupra mănăstirii ce se numea Pelichit, în sfânta şi marea joi a mântuitoarelor Patimi.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 28 martie 2020 - POST. Prinzând pe cei mai aleşi monahi, patruzeci şi doi la număr, i-a ferecat cu legături de fier, iar celorlalţi le-a rupt trupurile. Altora le-a tăiat nasurile. După aceea a aprins mănăstirea şi biserica. Pe cei ferecaţi i-a surghiunit în ţara de la marginea Efesului şi acolo, într-o baie veche încuindu-i, i-a chinuit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel