Urmărește emisiunea live
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 iulie 2020
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 iulie 2020. Pe data de 29 iulie, este prăznuit Sfântul Mucenic Calinic.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 iulie 2020. Sfântul Mucenic Calinic s-a născut în Cilicia. În anul 290, prezent în cetatea Ancira din Galatia, a fost arestat de păgâni şi dus înaintea dregătorului Sacerdon, scrie crestinortodox.ro. Când i s-a spus că va fi spus la chinuri dacă nu va lepăda credinţa în Hristos, Sfântul Mucenic Calinic a zis: "Mie dorit îmi este a suferi pentru Domnul meu, precum îi este pâinea celui flămând."

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 iulie 2020. I s-au pus în picioare încălţări de fier, ce aveau cuie pe interior şi aşa a fost fugărit în cetatea Gangra. Dar sfântul umbla că şi cum nu simţea durerea din rănirea picioarelor şi cânta psalmul lui David. Pe drumul spre execuţie i s-a făcut sete. Prin rugăciune, Dumnezeu i-a dăruit apă dintr-o stâncă, iar izvorul acela n-a încetat de atunci a dărui apă, spre pomenirea minunii lui Dumnezeu, care s-a făcut cu rugăciunile mucenicului.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 iulie 2020. A fost aruncat în foc, loc în care şi-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu. Cei ce l-au persecutat au găsit trupul Sfântului Mucenic Calinic neatins de flăcări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel