Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 iulie 2020
Autor: Ema Apostu pe 29 iul, 06:00 | Info utile

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 iulie 2020. Pe data de 29 iulie, este prăznuit Sfântul Mucenic Calinic.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 iulie 2020. Sfântul Mucenic Calinic s-a născut în Cilicia. În anul 290, prezent în cetatea Ancira din Galatia, a fost arestat de păgâni şi dus înaintea dregătorului Sacerdon, scrie crestinortodox.ro. Când i s-a spus că va fi spus la chinuri dacă nu va lepăda credinţa în Hristos, Sfântul Mucenic Calinic a zis: "Mie dorit îmi este a suferi pentru Domnul meu, precum îi este pâinea celui flămând."

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 iulie 2020. I s-au pus în picioare încălţări de fier, ce aveau cuie pe interior şi aşa a fost fugărit în cetatea Gangra. Dar sfântul umbla că şi cum nu simţea durerea din rănirea picioarelor şi cânta psalmul lui David. Pe drumul spre execuţie i s-a făcut sete. Prin rugăciune, Dumnezeu i-a dăruit apă dintr-o stâncă, iar izvorul acela n-a încetat de atunci a dărui apă, spre pomenirea minunii lui Dumnezeu, care s-a făcut cu rugăciunile mucenicului.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 iulie 2020. A fost aruncat în foc, loc în care şi-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu. Cei ce l-au persecutat au găsit trupul Sfântului Mucenic Calinic neatins de flăcări.

Te-ar putea interesa și ....
Info utile Vezi toate articolele
Crossuri parteneri