Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 3 septembrie 2020
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 3 septembrie 2020. Pe data de 3 septembrie, este prăznuit Sfântul Mucenic Antim.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 3 septembrie 2020. Sfântul Mucenic Antim a păstorit Biserica Nicomidiei în timpul persecuţiilor împotriva creştinilor. În anul 288, au murit 20.000 de creştini în Nicomidia, scrie crestinortodox.ro. Una din epistolele sale trimisă creştinilor din închisoare a fost predată împăratului Maximian, care a poruncit ca Antim să fie prins.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 3 septembrie 2020. Sunt trimişi douăzeci de soldaţi în căutarea şi prinderea să. Antim le-a ieşit în întâmpinare soldaţilor, i-a dus la casa sa, le-a slujit la masă ca unor oaspeţi şi numai după aceea le-a mărturisit că el este cel căutat. Soldaţii, uimiţi de bunătatea lui Antim, i-au poruncit acestuia să se ascundă, spunând că-i vor mărturisi împăratului că nu l-au găsit.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 3 septembrie 2020. Antim le-a spus că nu se fereşte să primescă moartea pentru Hristos şi că nu i se cade cestinului să mintă. În drum spre împărat, toţi soldaţii au crezut în Hristos şi au primit să fie botezaţi. Ajuns în faţa împăratului, Sfântul Antim a fost supus la multe torturi, iar în urma acestora i s-a tăiat capul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel