Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 6 octombrie - Cruce neagră
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 6 octombrie - Cruce neagră. Pe data de 6 octombrie, este prăznuit Sfântul Apostol Toma.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 6 octombrie - Cruce neagră. Sfântul Apostol Toma a făcut parte din cei Doisprezece Apostoli ai lui Hristos. A vestit Evanghelia lui Hristos în India, unde a murit ca un martir. A fost omorât cu lancea de cinci soldaţi. Moaştele Sfântului Apostol Toma au fost aduse la Edessa, în anul 165, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 6 octombrie - Cruce neagră. Apostolul Toma nu a crezut mărturia Apostolilor că Hristos a înviat: "Dacă nu voi vedea, în mâinile Lui, semnul cuielor, şi dacă nu voi pune degetul meu în semnul cuielor, şi dacă nu voi pune mâna mea în coasta Lui, nu voi crede" (Ioan 20, 25).

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 6 octombrie - Cruce neagră. Cuvintele Mântuitorului: "Adu degetul tău încoace şi vezi mâinile Mele şi adu mâna ta şi o pune coasta Mea şi nu fii necredincios, ci credincios" (Ioan 24, 27), sunt o invitaţie în a ne descoperi că natura umană nu este desfiinţată prin Înviere. Natura umană pe care Hristos a asumat-o nu s-a pierdut în dumnezeire, ci a fost transfigurata. Aşadar, arătarea către Toma a pus în lumina existenţa celor două firi în Hristos. Nu întâmplător, în prima duminică după Paşti, se cântă "Nepărăsind sanurile pământeşti, Te-ai arătat pe pământ purtător de trup" (Penticostarul, 1912, pag. 73).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel