Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare mare, astăzi, 31 august
Autor: Ema Apostu pe 31 aug, 08:05 | Info utile

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare mare, astăzi, 31 august. Pe 31 august, este prăznuită "Punerea în raclă a Brâului Maicii Domnului".

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare mare, astăzi, 31 august. Apostolul Toma, nefiind prezent la înmormântarea Maicii Domnului, a primit Sfântul Brâu ca dovadă a învierii şi înălţării ei cu trupul la cer. Acesta a fost ţesut de Maica Domnului din păr de cămilă, scrie crestinortodox.ro. A vindecat nenumăraţi bolnavi, în special de cancer, şi a ajutat să nască femei care nu puteau avea copii. 

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare mare, astăzi, 31 august. Până în secolul al IV-lea, Brâul s-a păstrat la Ierusalim. Arcadie, fiul împăratului Teodosie cel Mare (379-395), aduce Cinstitul Brâu la Constantinopol în 395. Împărăteasa Zoe a brodat Brâul cu fir de aur şi l-a reaşezat în racla dăruită de împăratul Arcadie. Evenimentul reaşezării Brâului în racla este pomenit, în calendarul ortodox, la 31 august.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare mare, astăzi, 31 august. Între anii 1512 şi 1520, domnitorul Ţării Româneşti, Neagoe Basarab, a înnoit incinta mănăstirii Vatoped şi a construit un paraclis cu hramul "Brâul Maicii Domnului". Acesta a fost reparat în 1794 tot cu ajutoare româneşti. Este vorba de fapt numai despre o parte din Brâu, pentru că alte două părţi ale acestuia au fost dăruite în anul 1522 mănăstirii de maici Kato Xenias, situată la 50 km de Volos (Grecia).

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare mare, astăzi, 31 august. În perioada 1-10 septembrie 2007, racla cu Brâul Maicii Domnului de la mănăstirea Kato Xenias, s-a aflat şi în Arhiepiscopia de Alba Iulia. Brâul ţesut şi purtat de Maica Domnului a fost adus pentru prima dată în Constantă în anul 2002 şi pentru a doua oară în anul 2008.

Te-ar putea interesa și ....
Info utile Vezi toate articolele
Crossuri parteneri