California, DEVASTATĂ de incendii. Sute de case și un spital, EVACUATE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
California se confruntă cu mai multe incendii de vegetație devastatoare. Sute de case și un spital au fost evacuate.

Un incendiu de vegetaţie devastator a izbucnit duminică în centrul ţinutului viticol Napa Valley din nordul Californiei şi s-a răspândit pe cel puţin 800 de hectare, determinând evacuarea unui spital şi a sute de case, au anunţat autorităţile , transmite Agerpres, citând Reuters.

Echipajele de pompieri au intervenit în forţă, încercând să izoleze flăcările ce ameninţau cartierele şi podgoriile situate în extremitatea nordică a renumitei zone viticole şi pe dealurile din jur, la aproximativ 120 de kilometri nord de San Francisco.

Incendiul, denumit "Glass Fire", a izbucnit înainte de ivirea zorilor în apropiere de Calistoga şi a înaintat rapid spre comunităţile adiacente din Deer Park şi St. Helena, flăcările ajungând la mai puţin de doi kilometri de spitalul Adventist Health St. Helena. Toţi cei 55 de pacienţi aflaţi la acel moment în spital au fost evacuaţi în siguranţă.

Aceasta a fost cea de-a doua operaţiune de evacuare a spitalului cu 151 de paturi desfăşurată în ultima perioadă din cauza incendiilor. Mai multe focare declanşate de fulgere au mistuit în august mai multe comitate situate la nord de regiunea San Francisco Bay şi au pus în pericol spitalul.

Autorităţile au dispus duminică evacuarea a aproximativ 600 de case, alte circa 1.400 de persoane fiind avertizate să fie pregătite să îşi părăsească locuinţele în caz de necesitate, a declarat Tyree Zander, purtător de cuvânt al departamentului forestier şi de protecţie la incendii (CalFire). Notificările au vizat în total aproximativ 5.000 de persoane, a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel