Călin Popescu-Tăriceanu, despre racolarea oamenilor din ALDE. Atac lansat de la Jupiter
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Călin Popescu-Tăriceanu a declarat sâmbătă, la Şcoala Politică de Vară a tineretului ALDE, de la Jupiter, că racolarea de oameni din ALDE a fost "a fost o manevră de tip mafiot".

„Sigur convenisem ca la prezidențiale să avem un candidat comun. Am avut o discuție cu doamna Dăncilă, noul președinte al PSD, după ce s-a întâmplat cu Dragnea. Și doamna Dăncilă mi-a spus cum să nu, dle Tăriceanu, știm că sunteți cel mai bun cotat candidat, dar am nevoie de două săptămâni să vină sondajele. După aia mi-a spus că mai are nevoie de o săptămână pentru un al treilea. Apoi încă o săptămână pentru un al patrulea. Între timp ea s-a dus în teritoriu, apoi a spus că partidul ar vrea ca ea să candideze, pe urmă s-a făcut un CEx care a decis să o susțină la prezidențiale. După aceea am discutat. (...) Puteai să spui nu sunt de acord să mergem cu un candidat unic", a declarat liderul ALDE.

„Ce s-a întâmplat a fost o manevră de tip mafiot, de racolare a oamenilor. Noi hotărâsem cu un vot covârșitor. Parcă li s-a șters creierul. Surpriză, Meleșcanu, Grațiela, ceilalți, toti au votat pentru ieșirea de guvernare. Și acum spun că decizia nu a fost luată statutar. Cel mai înalt forum de decizie este Delegația Permanentă. Aici nu e vorba numai de statut. Ați auzit de onoare? E foarte importantă asta. Unii sunt la căsuța cu onoare, ori ușa e închisă, ori căsuța e goală. E vechiul proverb – ce nu te omoară, te întărește", a mai spus Tăriceanu.

ALDE a transformat ședința informală de vineri în Biroul Politic Executiv, care a decis excluderea lui Teodor Meleșcanu, Grațiela Gavrilescu, Alexandru Băișanu și Ion Cupă din partid. Aceștia acceptaseră funcții în Guvern și Senat din partea PSD, după ce ALDE a decis să plece de a guvernare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel