Călin Popescu Tăriceanu, mesaj FULMINANT: Le convine o Românie OBEDIENTĂ care nu cârâie și înghite orice
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Călin Popescu Tăriceanu susține că liderilor europeni le convine o Românie obedientă și ezită să taxeze anumite nereguli din țara noastră.

"Vedeți că este o liniște totală. Au fost atacurile de un nivel incalificabil, nici nu mai zic de limbajul suburban al europarlamentarului Rareș Bogdan la adresa Avocatului Poporului. Sunt aceste atacuri în lanț ale lui Orban la adresa Curții Constituționale. Niciun fel de reacție. Statul de drept de la Bruxelles, comisarul Vera Jourova, nimic.

Întrebarea e de ce. Probabil le convine o Românie care este obedientă, care acceptă orice fel de propunere care vine de la statele vechi din UE, nu cârâie, nu face nici un comentariu, înghite orice. Uitați-vă că putem să facem comparație cu Polonia, cu Ungaria, care toate au înțeles un lucru esențial, că în UE, dincolo de problemele în jurul cărora se realizează consensul, dincolo de problemele care ajută în ansamblu țările UE să depășească anumite dificultăți și să consolideze funcționarea instituțiilor și a democrației, este și o competiție, firească, de interese. Fiecare țară își apără interesele. Numai noi părem să fim ca o frunză în vânt, care nu înțelegem că avem interese esențiale pe care ar trebui să le urmărim.", a declarat Călin Popescu Tăriceanu în exclusivitate pentru DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel