Camerele video pentru copii, ușor de compromis. Părinții care au cumpărat un model iBaby trebuie să afle imediat
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Camerele de monitorizare pentru bebeluși le permit părinților să-i supravegheze pe cei mici de la distanță.

Camerele de monitorizare pentru bebeluși, precum iBaby Monitor M6S, le permit părinților să-i supravegheze pe cei mici de la distanță. Conform Cnet, cercetătorii Bitdefender au descoperit că aceste dispozitive sunt susceptibile hackerilor.

Cercetătorii au descoperit vulnerabilități în dispozitiv care le permit atacatorilor să acceseze poze și videoclipuri salvate pe telefonul conectat, să vadă imaginile cu bebelușul în direct și să fure date personale.

Camerele pentru bebeluși, nesigure

 (w670)

Descoperirile subliniază problemele de securitate care vin cu camerele pentru bebeluși, ridicând semne de întrebare la adresa companiilor precum iBaby și la eficiența cu care contracarează acestea atacurile.

Într-o situație concretă, hackerii au reușit să exploateze „cheia secretă și ID-ul" folosite de cameră, pe care iBaby o numește produs de top.

Problema este că cele două chei nu doar că oferă acces la datele personale din cloud, ele te lasă să vezi informațiile tuturor", a scris PCMag. Așadar, hackerii au reușit să vadă imaginile, să realizeze capturi, să înregistreze video sau să pună muzică copilului odată ce intrau în sistem.

iBaby nu a răspuns la cerere

(w670)

Cercetătorii Bitdefender au alertat iBaby în legătură cu problemele de securitate și le-a oferit 90 de zile pentru a remedia situația, însă compania nu ar fi răspuns niciodată. Așadar, autorii studiului au transmis pe blogul lor că au publicat situația „pentru a remedia sau diminua" problemele identificate la produs.

Compania care vinde camerele nu a cerut să comenteze situația.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel