Campania de vaccinare, eșec. Cîţu, întrebat dacă se simte vinovat: Nu sunt o firmă de advertisting. M-am dus, m-am vaccinat între primii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Florin Cîțu
Sursa foto: Facebook Florin Cîțu
Florin Cîțu a fost întrebat dacă se simte vinovat că nu a mers campania de vaccinare. Ce spune premierul României.

Premierul Florin Cîţu a declarat că Guvernul a făcut tot ceea ce putea face pentru susţinerea campaniei de vaccinare, iar el nu este "o firmă de advertising" şi poate nici "cel mai convingător om din lume".

"Eu nu sunt o firmă de advertisting. Ceea ce poate să facă Guvernul am făcut. La începutul acestei pandemii, problema noastră era dacă şi când avem vaccinul. Asta era soluţia. După aceea, a venit vaccinul, eram criticaţi că nu avem fluxuri, că nu putem să vaccinăm multe persoane. Am rezolvat aceste probleme. Dar până la urmă, în România vaccinarea nu este obligatorie. Pot să fiu acuzat că eu nu sunt cel mai convingător om din lume, (...) dar aş vrea să văd responsabilii din societate, oamenii care sunt lideri de opinie, influencerii pe Facebook, câte ore au dedicat campaniei de vaccinare?

Până la urmă este vorba despre noi toţi, vaccinarea ne ajută pe noi toţi. Eu, dacă este ceva să-mi asum, poate eu nu sunt cel mai convingător om din lume, deşi m-am dus, m-am vaccinat între primii, şi a doua oară, am fost peste tot în România şi cred că la fiecare declaraţie am vorbit despre campania de vaccinare. Preşedintele Klaus Iohannis, la fel", a declarat Cîţu joi, la Digi 24, întrebat dacă se simte vinovat că nu a mers campania de vaccinare, scrie Agerpres.

"USR are tupeul să mă cheme în Parlament"

Totodată, el a fost întrebat de ce crede că nu a mers campania de vaccinare şi a răspuns că în România "de mai mulţi ani" există "o campanie antivaccinare puternică", susţinută de "partide extremiste".

"USR are tupeul să mă cheme în Parlament să mă întrebe de campania de vaccinare. După ce se eliberează de influenţa celor două partide nocive - AUR şi PSD - putem să discutăm despre orice. Dar pentru că e un demers al Parlamentului, Ora Guvernului, bineînţeles că voi merge în Parlament şi voi explica", a mai afirmat premierul Florin Cîţu.

"Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie o ultimă variantă"

”Avem peste 5 milioane de români vaccinați și totuși avem valul patru și atunci apare întrebarea ”Cum mergem mai departe?”. Eu nu sunt adeptul restricțiilor. Avem varianta certificatului verde, prin care pot fi ținute activitățile economice deschise, dar în siguranță. Există și alte întrebări despre ce facem cu personalul medical, profesorii, personalul din instituțiile publice. Varianta inițială a fost de a te testa și a plăti costul testului. (...) E normal ca un medic, care nu vrea să se vaccineze, să se testeze. Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie o ultimă variantă. Vedem creșterea numărului de persoane care se vaccinează.” a mai spus Florin Cîțu, la Digi24.

Premierul a adăugat că nu i s-a răspuns la o întrebare legată de vaccinarea obligatorie: ”Ce facem dacă cineva refuză?”. ”Sancțiune salarială, îi desfacem contractul de muncă, e penal? Cum mergem mai departe?” a continuat premierul, subliniind că e ușor să impui vaccinarea obligatorie, dar sunt și alte implicații. Discuția se poartă cu UDMR, în aceste momente. ”Dacă trebuie să dăm afară 30% din medici?” este o problemă ridicată de Florin Cîțu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel