Campionatele Mondiale de Haltere pentru juniori, de la Bucureşti, anulate
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Campionatele Mondiale de haltere pentru juniori U20 de la Bucureşti, programate în perioada 14-21 martie, au fost anulate din cauza epidemiei de coronavirus.

Anunțul a fost făcut de Federaţia Internaţională de haltere pe site-ul său oficial.

Având în vedere planificatele Campionatelor Mondiale de juniori 2020, sănătatea şi bunăstarea participanţilor este o prioritate pentru noi. Am făcut toate demersurile pentru a obţine cele mai bune sfaturi în această privinţă. Recenta răspândire a coronavirusului (COVID19) în lume a fost pe agenda noastră şi a preocupărilor noastre. În prezent, riscul la sănătatea individuală rămâne scăzut. În încercarea de a limita impactul, autorităţile de sănătate publică şi guvernele din întreaga lume au acţionat cu rapiditate luând măsuri pentru a încetini şi preveni răspândirea virusului. Între aceste măsuri se află şi avertismente de călătorie, interdicţii de călătorie, carantină şi măsuri de auto-izolare, se arată în comunicatul IWF.

Vârsta, criteriu esențial

Campionatele Mondiale, cum sunt cele de juniori, programate din 13 martie la Bucureşti, implică oameni din peste 80 de ţări care să fie în aceeaşi incintă împreună. Barele şi greutăţile sunt atinse de multe mâini, iar în acest caz vârsta sportivilor trebuie luată în considerare. În plus, având în vedere măsurile complexe luate pentru sănătatea publică, IWF nu poate asigura că toţi sportivii din toate naţiunile pot participa (iar dacă participă nu se ştie dacă vor putea reveni acasă), precizează forul mondial.

IWF a purtat discuţii îndelungate, în primul rând cu Federaţia Română de Haltere, iar după aceste consultări, la cererea preşedintelui FRH, Nicu Vlad, Comitetul Executiv al IWF a fost de acord cu anularea Campionatelor Mondiale de haltere pentru juniori de la Bucureşti, ca măsură de precauţie, având în vedere evoluţia epidemiei COVID19. De asemenea au fost anulare şi reuniunile Comitetului Executiv şi Congresul IWF de la Bucureşti.

Etapă pentru Tokyo 2020

Mondialele de juniori de la Bucureşti reprezentau criteriu de calificare "Gold" pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar la competiţie erau aşteptaţi aproximativ 350 de sportivi din 60 sau 70 de ţări de pe cele 5 continente.

IWF va permite sportivilor să se înscrie la alte competiţii de calificare până la finalul campaniei de calificare la JO 2020, anunţă portalul Inside the Games. Cu două luni până la finalul ultimei perioade de calificare, pe 30 aprilie, ar putea exista şi alte anulări sau amânări de concursuri, precizează sursa, citată de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel