Canada, prima țară din lume care autorizează Pfizer pentru copii. Eficacitate de 100%, efecte adverse ușoare
Autor: Alexandru Ichim pe 05 mai, 18:37 | Internațional

Foto: pixabay.com

Vaccinul Pfizer împotriva coronavirusului va fi administrat și copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. 

Canada a anunțat miercuri că a autorizat vaccinul Pfizer/ BioNTech anti Covid-19 pentru copii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, scrie CNN.  Rezultatele studiilor clinice ale vaccinului Covf-19 Pfizer/ BioNTech au arătat că eficacitatea sa este de 100% și este bine tolerată la tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, a spus compania.

„Cele mai frecvent raportate reacții adverse au fost temporare și ușoare, cum ar fi o durere de braț, frisoane sau febră”, a spus dr. Supriya Sharma, consilierul medical principal al Health Canada.

Când va începe vaccinarea

 

Mai multe îndrumări cu privire la momentul și modul de a începe distribuirea vaccinului către copii vor fi stabilite de Agenția de Sănătate Publică din Canada și de provincii și teritorii individuale.

Între timp, în SUA, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente este pregătită să autorizeze vaccinul coronavirus Pfizer / BioNTech la copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani la începutul săptămânii viitoare, a declarat un oficial al guvernului.

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri