Canada INTERZICE exportul de medicamente către SUA. Explicația Ministerului Sănătății
Autor: Doinița Manic pe 29 noi 2020 / 08:33 | Internațional

Guvernul canadian a anunțat o interdicție de export pentru mai multe medicamente către SUA, inclusiv cele utilizate în tratarea COVID-19.

Guvernul canadian a anunţat sâmbătă o interdicţie la export pentru mai multe medicamente către Statele Unite, inclusiv cele utilizate în tratarea COVID-19, dacă aceste vânzări determină o criză de aprovizionare pe piața internă, transmite Agerpres, citând AFP.

Această interdicţie este impusă într-un moment în care o reformă promovată de preşedintele în exerciţiu Donald Trump intră în vigoare luni în Statele Unite pentru a permite importul de medicamente din străinătate cu scopul de a reduce preţurile.

 

Explicația Ministerului Sănătății

Aceasta va permite în special farmaciştilor şi angrosiştilor să importe, vrac, anumite medicamente eliberate pe bază de reţetă destinate pieţei canadiene, a explicat ministrul canadian al sănătăţii într-un comunicat de presă. Măsura "a primit un sprijin semnificativ din partea SUA, iar orice adoptare de către industrie ar exacerba problema actuală a penuriei de medicamente în Canada", se menţionează în comunicat.Canada este o piaţă mică, ce reprezintă 2% din vânzările mondiale de medicamente, comparativ cu 44% cât reprezintă SUA. În Canada, 68% din medicamente sunt procurate din străinătate, potrivit ministerului. Pandemia de COVID-19 a crescut cererea pentru unele medicamente în Canada, făcând în continuare mai dificilă aprovizionarea cu medicamente conform necesităţilor.Ordinul executiv acoperă toate medicamentele ce pot fi importate în vrac în SUA, precum şi cele utilizate în tratarea virusului, substanţele biologice şi cele reglementate. Interdicţia se aplică companiilor farmaceutice, angrosiştilor şi distribuitorilor canadieni care deţine autorizaţie de vânzare.

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri