Canada se confruntă cu al doilea val de COVID-19. Numărul de noi infectări crește alarmant
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Premierul Canadei, Justin Trudeau, a anunțat că țara se confruntă deja cu al doilea val al pandemiei de COVID-19. 

Canada se confruntă cu un al doilea val al pandemiei de COVID-19, iar rezidenții trebuie să continue să respecte măsurile de combatere a infecțiilor, a spus prim-ministrul Justin Trudeau, scrie Politico.

"Al doilea val nu începe acum, este deja în plină desfășurare", a spus Trudeau într-un mesaj video adresat oamenilor. El a reamintit că pe 13 martie, când a fost introdusă o carantină la nivel național în țară, au fost înregistrate 47 de cazuri noi de COVID-19 pe zi, iar marți, 22 septembrie, au fost detectate „mai mult de o mie” de infecții zilnice.

"Toamna a început și ar putea fi mult mai rea decât primăvara", a spus premierul. "Și nu putem schimba indicatorii de astăzi sau de mâine, aceștia au fost deja determinați de ceea ce am făcut sau nu în urmă cu două săptămâni", a adăugat Trudeau. 

În același timp, Trudeau a menționat că situația din țară poate fi schimbată încă la începutul iernii.

„Probabil că nu ne vom reuni pentru a sărbători Ziua Recunoștinței, dar avem totuși șanse de Crăciun”, a spus Trudeau.

În discursul său, premierul i-a îndemnat pe canadieni să continue să folosească măștile de protecție și să instaleze o aplicație guvernamentală care notifică utilizatorul dacă a fost în contact cu un pacient depistat pozitiv cu coronavirus. Canada s-a confruntat cu o creștere a cazurilor de coronavirus în utimele zile. De la începutul pandemiei, peste 147 de mii de cazuri de infecție cu COVID-19 au fost înregistrate în Canada,iar peste 9 mii de infectați au murit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel