Cancelarul german Angela Merkel l-a vizitat pe Alexei Navalnîi în spital. Opozantul rus a confirmat vizita
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: ABC NEWS
Foto: ABC NEWS
Potrivit presei germane, Angela Merkel l-a vizitat pe opozantul rus Alexei Navalnîi în spital.

Cancelarul german Angela Merkel l-a vizitat pe opozantul rus Alexei Navalnîi în timp ce acesta primea tratament într-un spital din Berlin după presupusa sa otrăvire, a informat Der Spiegel, relatează Agerpres. 

Fără a cita surse, Der Spiegel a afirmat că Merkel a mers să îl vadă pe Navalnîi în spitalul Charite, unde acesta a fost internat timp de 32 de zile. Un purtător de cuvânt al cancelarului german a refuzat să comenteze în legătură cu informaţia apărută în revista germană. În schimb, opozantul rus a confirmat vizita cancelarului german.

„Întâlnirea a fost, dar nu ar trebui să o numiți„ secretă”. Mai degrabă, o întâlnire privată și o conversație cu familia. Îi sunt foarte recunoscătoare cancelarului Merkel pentru că m-a vizitat în spital”, sa scris Navalnîi pe Instagram. 

Alexei Navalnîi, cel mai cunoscut opozant al Kremlinului, a fost transportat cu avionul luna trecută din Rusia la Berlin, după ce i s-a făcut rău în timpul unui zbor pe 20 august, în Siberia. El ar fi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de tip Noviciok, cunoscut ca produs al cercetărilor militare sovietice. Mai multe țări din Occident au cerut explicații Rusiei. Moscova neagă orice implicare în acest caz. Navalnîi a fost externat săptămâna trecută din spital. Totuși, el se va afla o perioadă lungă de timp în Germania pentru recuperare. 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel