Urmărește emisiunea live
Când este cel mai bine să iei calciu. De ce contează ora
Data publicării:
Autor: Adisa Codruț
WhatsApp
Da, ora la care iei calciu, contează. Trei factori determină când trebuie să luați suplimente de calciu.

Tipul de calciu. Verificați eticheta pentru a afla ce fel de calciu conține suplimentul. Citratul de calciu poate fi luat cu sau fără alimente. Carbonatul de calciu trebuie luat împreună cu alimentele. Acidul stomacal produs în timp ce mâncați ajută corpul să absoarbă carbonatul de calciu, explică Mayo Clinic.

Doza zilnică totală. Calciul este cel mai bine absorbit atunci când este luat în doze mai mici (de obicei mai puțin de 600 de miligrame simultan). Dacă luați 1.000 mg de calciu pe zi, împărțiți-l în două sau mai multe doze pe parcursul zilei.

Medicamente și suplimente. Suplimentele de calciu pot interacționa cu multe medicamente sub formă de rețetă, inclusiv antibiotice, bifosfonați și medicamente pentru tensiune arterială ridicată. Întrebați medicul sau farmacistul despre interacțiunile posibile dintre suplimentele de calciu și medicamentele dumneavoastră.

Este, de asemenea, o idee bună să vă luați suplimentele de calciu la un moment diferit de de alte suplimente sau o masă bogată în fier. Calciul poate afecta modul în care corpul tău absoarbe fierul, zincul și magneziul.

Dacă încă nu sunteți sigur cu privire la cel mai bun moment pentru a lua suplimentele de calciu, consultați medicul sau farmacistul pentru recomandări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel