Urmărește emisiunea live
Când nu ai timp pentru a pune murături la borcan, o rețetă de castraveți murați cu ceapă e exact ce îți trebuie
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Când nu ai mult timp pentru a pune murături la borcan, o rețetă de castraveți murați cu ceapă îți vine în ajutor.  

Urmând rețeta următoare, vei obține șase - opt borcane de 370 ml de castraveți murați cu ceapă.

Ingrediente pentru castraveți murați cu ceapă

 un kg de castraveți

două cepe

1 1/2 linguri de sare

200 g zahăr pudră

120 ml oțet de mere

250 ml oțet din vin alb

1/2 linguriță boabe de muștar

Castraveți murați cu ceapă. Mod de preparare 

Se spală și se taie castraveții felii subțiri care se amestecă cu sare și se lasă  90 de minute la frigider. Apoi, se pun castraveții într-o strecurătoare și se trec sub un jet de apă rece. Se scurg bine și se pun într-un vas cu ceapa tăiată. Se repartizează în borcane. Zahărul, cele două tipuri de oțet și boabele de muștar se dau în clocot și apoi se toarnă peste castraveți. Se pun capace și borcanele se întorc cu gura în jos. Castraveții sunt buni pentru consum după 12 ore sau se pot conserva mai mult timp.

Pentru retetepratice.ro, pentru a evita înmuierea murăturilor, nu folosiți niciodată sare iodată.

Rețetă de pâine fără drojdie, mult mai rapidă și mai sănătoasă

Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, a explicat cum se pregătește o rețetă de pâine fără drojdie, mult mai rapidă, mai sănătoasă și mai spornică.

Este vorba despre o rețetă de pâine având ca agent de creștere bicarbonatul de sodiu.  

Ingrediente pentru pâine

1 kg făină 
1 linguriță rasă de bicarbonat
1 linguriță de sare
1 lingură de oțet
500 ml apă
50 ml ulei

Mod de preparare pâine fără drojdie

Se cerne făina într-un vas, chiar de două ori pentru a fi aerată, și se amestecă cu sarea. Bicarbonatul se dizolvă în puțină apă caldă, nu în oțet ca la rețetele de prăjituri. Peste făina amestecată cu sare se toarnă, treptat, apa caldă și se amestecă. Pe parcurs, se adaugă și bicarbonatul dizolvat în apă, dar și oțetul.

Se frământă un aluat dens, a cărui textură se va definitiva adăugând ulei, la finalul frământării.

Aluatul pentru pâine cu bicarbonat se acoperă, de preferință cu un vas de sticlă, notează a1.ro, și se lasă pentru aproximativ 30 de minute. Continuarea, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel