Când nu vom mai fi obligaţi să purtăm mască. Nelu Tătaru, ANUNŢ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat când am putea să scăpăm de obligativitatea purtării măştii de protecţie.

"După cum vedeți, în acest moment a fost o mare serie de relaxări, chiar și cele pe care le preconizam pentru 15 iunie, cum sunt deschiderea plajelor, se întâmplă tot pe 1 iunie. Deci ce au mai rămas ca măsuri, gândiți-vă că de pe 15 iunie, încă fiind închise, sunt mall-urile, sălile de spectacole, restaurantele. În măsura în care această etapă decurge favorbabil, și favorabil mă refer ca evoluție a pandemiei, număr de cazuri noi, număr de cazuri în terapie intensivă, număr de cazuri și adresabilitate la unitățile de primiri urgențe, atunci putem spera și la o reluare a celorlalte activități după 15 iunie.", a declarat Nelu Tătaru pentru B1TV. 

Fără mască din 15 iunie? 

„Se poate, în condițiile în care, mă repet, de pe 1, până pe 15, cele 14 zile în care ne facem evaluarea, putem spune că avem un număr de cazuri noi de la o zi, la alta, din ce în ce mai scăzut”, a mai spus ministrul. 

Restaurante închise dacă un client se infectează 

„În acest moment am deschis terasele. Le-am deschis cu acele măsuri de precauție și distanțare socială. Respectarea acestora, atât de personalul de servire, unitatea economică, cât și de populația care vine la aceste terase, fac ca noi să nu avem o transmitere în comunitate. Gândiți-vă că, dincolo de o masă la care vin membri familiei, poate fi o masă la care vin participanți din familii diferite. Atunci, dacă unul dintre ei are o problemă, ceilalți trei pot pleca, în comunitățile lor, cu acea problemă. Dacă se întâmplă acest lucru, încep anchetele epidemiologice. Anchetele epidemiologice ne arată care este amploarea acestui fenomen. Atunci, în funcție de această amploare, putem lua și deciziile de restricționare a accesului într-o anumită zonă, într-o anumită unitate”, a adăugat Nelu Tătaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel