Când scăpăm de masca de protecție obligatorie. Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul
Autor: Irina Constantin pe 21 feb, 22:16 | Sanatate

foto pixabay, colaj dcnews/ când scăpăm de masca de protecție

Dr. Valeriu Gheorghiță a spus când vom renunța la masca de protecție, necesară în lupta cu pandemia generată de SARS-CoV-2. 

Dr. Valeriu Gheorghiță a fost întrebat, la Antena 3, când vom putea renunțat la masca de protecție în România. 

”În momentul în care vom ajunge la acel prag de imunizare colectivă şi în momentul în care nu constatăm emergenţa unor tulpini care nu sunt acoperite de vaccin, cu siguranţă la acel moment se poate renunţa şi la utilizarea măştilor de protecţie, însă aș vrea să menţionez că, prin folosirea corectă a măştilor de protecţie, ne ferim de foarte multe alte infecţii cu transmitere respiratorie şi nu doar de infecţia cu SARS-CoV-2”, a răspuns medicul militar Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 din România. 

Masca de protecție este obligatorie în România în spațiile publice deschise și închise. 

Medicul militar V. Gheorghiță a explicat că tulpina de SARS-CoV-2 din Marea Britanie, deși mai ușor transmisibilă, este combătută de vaccinurile  dezvoltate împotriva virusului. În schimb, în fața tulpinii COVID-19 din Africa de Sud, vaccinurile dezvoltate pe bază de ARN mesager, eficacitatea, deși există, este mai scăzută. 

Vezi aici: V. Gheorghiță: Care este eficacitatea vaccinurilor Pfizer și Moderna în fața tulpinii COVID-19 din Africa de Sud

Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri