Când se majorează alocațiile. Orban: De la 1 ianuarie vor crește cu 20% plus indexarea cu rata inflației
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Ludovic Orban a anunțat când vor fi majorate alocațiile copiilor și cu ce valoare. 

De la 1 ianuarie 2022 alocațiile vor crește cu 20% plus indexarea cu rata inflației conform legii, dă asigurări președintele PNL, Ludovic Orban, scrie Mediafax. 

„De la 1 ianuarie 2022 (vor crește alocațiile pentru copii - n.r.). Aceasta este decizia coaliției, indiferent de ce amendament s-a aprobat astăzi. De la 1 ianuarie 2022 alocațiile vor crește cu 20% plus indexarea cu rata inflației conform legii”, spune Ludovic Orban.

”Soluția legislativă”

El precizează că „se va găsi soluția legislativă astfel încât de la 1 ianuarie 2022 să crească cu 20 %”. 

„Indexarea este prevăzută în lege, se indexează cu rata inflației, este un proiect de lege înaintat de colegii mei din PNL și este o lege în vigoare. Noi am luat decizia în cadrul coaliției ca să crească alocațiile de la 1 ianuarie 2022 cu procentul de 20%”, adaugă liderul PNL.

El spune că dacă PSD va ataca la CCR, așa cum a anunțat, Guvernul va emite ordonanță de urgență.

VOT în Comisie! Majorarea alocațiilor se amână

                                                                                                                                                                                                             

Potrivit Antena 3, majorarea alocațiilor copiilor nu va mai avea loc de la data de 1 iulie. Comisia de Muncă din Parlamentul României a respins amendamentul care prevedea creșterea alocațiilor începând cu luna următoare. Cel mai probabil, majorarea alocațiilor va avea loc abia anul viitor.

Preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, a declarat luni că a propus în cadrul şedinţei coaliţiei guvernamentale o diferenţiere a alocaţiilor pentru copii în funcţie de veniturile familiilor, scrie Agerpres.

"Am vorbit de alocaţii pentru copii, rămâne varianta Senatului. Asta înseamnă că creşterea de 20% se va operaţionaliza începând cu 1 ianuarie. Noi am propus o schimbare de filosofie pentru alocaţiile copiilor, să legăm de venituri şi să fie deductibilă din impozitul după venit. Deci, este o schimbare propusă, pe care o vom discuta în acest an, în aşa fel încât să încercăm să introducem începând din anul 2023", a afirmat Kelemen Hunor, într-o declaraţie acordată presei, la Palatul Parlamentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel