Urmărește emisiunea live
Când se vor redeschide școlile în România. Sorin Cîmpeanu: Ca ministru al Educației, profesor, părinte, asta îmi doresc
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Sorin Cîmpeanu  Foto: Crișan Andreescu
Sorin Cîmpeanu Foto: Crișan Andreescu
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marți seară, că 340.000 de persoane angajate în sistemul de învățământ s-ar putea vaccina împotriva COVID-19.

„340.000 de persoane. Indiferent care va fi procentul care se vaccinează, va fi un plus. Soluția eficientă pentru eliminarea tuturor riscurilor nu există nici în România nici în altă parte”, a spus, marți seară, la Antena 3, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a reiterat că își dorește reluarea cursurilor față în față.

„Ca ministru al Educației, ca profesor, ca părinte, din orice perspectivă, îmi doresc deschiderea cât mai grabnică a școlilor. Această decizie se va lua după jumătatea lunii ianuarie, în funcție de două lucruri principale: evoluția epidemiologică - ne așteptăm din păcate la o creștere a ratei de infectare după ceea ce am văzut cu toții, dacă nu suntem ipocriți, că s-a întâmplat pe perioada vacanței de iarnă, a revelionului. Al doilea element esențial este modul în care va evolua campania de vaccinare”, a mai spus Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a solicitat tuturor unităților de învățământ, școlilor și instituțiilor de învățământ superior ca, până în data de 15 ianuarie, să existe o evaluare cu privire la disponibilitatea de vaccinare a personalului din învățământ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel