Când vin viscolul și gerul? Elena Mateescu, director ANM, anunț despre vremea rea - VIDEO
Autor: Mircea F. Cristian pe 21 dec 2019 / 20:23 | Vremea
Exclusiv

Prognoză meteo

Vremea în decembrie 2019 nu s-a dovedit a fi una de iarnă, însă echilibrul naturii spune că după acest episod va veni și frigul, chiar gerul în anumite zone ale României, după cum ne-a dezvăluit Elena Mateescu, directorul general ANM.

Conform directorului general al Administrației Naționale de Meteorologie, starea de echilibru impune ca după episoadele calde să vină, ciclic, și cele reci sau chiar foarte reci. Când și unde așteptăm epidoade de ger și ninsori, ne spune Elena Mateescu, într-un interviu pentru DC News:

”După această perioadă, trebuie să se echilibreze vremea și această căldură acumulată se traduce printr-un episod sever de vreme. Fiecare perioadă foarte călduroasă a fost, aproape matematic, un ciclu, deci urmată de o răcire pentru că instabilitatea atmosferică poate să devină elementul cheie în următoarea perioadă”, a explicat Elena Mateescu.

Mai ales săptămâna 30 Decembrie - 6 Ianuarie, față de ultimele rulări ale săptămânii trecute, aduce o schimbare în ceea ce privește informațiile meteorologice și anume faptul că pentru zone de munte, în special, vorbim de temperaturi medii săptămânale sub normele climatologice, adică mai frig, și în rest temperaturi apropiate de normal.” a mai spus ea.

”Și până la urmă, pentru luna ianuarie, când vorbim de temperaturi normale, vorbim la nivelul României de temperaturi de -2 grade Celsius”, a completat directorul ANM.

Răcirea va începe în zilele de 23-24 Decembrie, cu precipitații în majoritatea regiunilor. Amănunte în interviu:

VIDEO

 

Citește și: Va ninge de Crăciun? Ce spune Elena Mateescu, director ANM

 

Abonează-te la notificari
Te-ar putea interesa și...
Vremea Vezi toate articolele
Crossuri parteneri