Când vom avea un premier desemnat? Elena Cristian: Va fi o perioadă grea. Aceste funcţii sunt CHEIA
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Elena Cristian
Elena Cristian
Elena Cristian, redactor șef DC Business, a explicat când am putea avea un nou premier și un nou Guvern. 

”De fiecare dată când au fost alegeri s-au întâmplat astfel de negocieri. Nu au existat situații în care să se înțeleagă de la prima strigare și totul să meargă bine. Ceea ce este diferit acum este că traversăm o perioadă grea, din punct de vedere economic, sanitar, vorbim de o pandemie, și diferit este că PNL și USR își făceau planuri de guvernare împreună pentru foarte mult timp. Personal mă așteptam ca aceste negocieri să meargă ceva mai bine, dar înțelegem că sunt în impas. L-am auzit pe domnul Guran, unul dintre liderii PNL, spunând că abia după data de 21 decembrie când noul parlament își va alege liderii (n.r. vom avea Guvern).

Aceste funcții sunt cheia guvernării și înseamnă că partenerii PNL nu au foarte mare încredere că vor primi ceea ce li se promite. Sigur că s-ar putea să nu avem mai devreme de perioada dintre Crăciun și Revelion de un Guvern despre care să putem vorbi cu nume și funcții. Asta îngreunează substanțial, nu avem un proiect de buget, nu știu să existe un proiect, suntem pe final de an, va fi o perioadă grea”, a declarat Elena Cristian la România TV. 

De ce nu a mai fost propus Nicolae Ciucă premier

Elena Cristian a mai explicat și de ce nu a mai fost propus generalul Nicolae Ciucă pentru funcția de premier. 

”Eu știu chiar din PNL că domnul Ciucă a refuzat. Probabil că nu a vrut să îl pună pe domnul Iohannis într-o situație delicată și a preferat să spună, militar fiind, că nu i s-a propus. Eu știu că i s-a propus, dar a spus nu. Repet, am această informație din interiorul PNL”, a mai declarat Elena Cristian. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel