Când vor funcționa restaurantele FĂRĂ RESTRICȚII. Acord cu Orban
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Patronatul din domeniul HoReCa, HORA, a ajuns la un acord cu premierul Ludovic Orban cu privire la redeschiderea restaurantelor în trei etape, așteptând, acum, reconfirmare de la Guvern. 

Prima fază: de la 1 iunie

- se deschid doar terasele independente, cele integrate unităților de alimentație publică, unitățile take away cu servire la interior cu respectarea distanței de 1,5 metri între mese de maximul 8 persoane. Acordul presupune și măsuri sanitare obligatorii pentru angajați, dotarea locațiilor cu dozatoare de gel sanitarizant, igienizarea și dezinfectarea programată a spațiilor de lucru și instrucțiuni pentru protecția împotriva COVID-19 în fiecare meniu, păstrarea distanței de 1,5 m între stațiile de preluare comenzi, conform profit.ro.

Faza a doua: din 15 iunie

- relaxarea restricțiilor pentru terasele independente și terasele integrate restaurantelor, pentru interioarele restaurantelor și pentru unitățile take away cu servire la interior. Spații închise, fie că e vorba de restaurante, baruri, cafenele sau autoserviri vor trebui să asigure o distanță între mese de 1,5 metri, iar la o masă să nu fie mai mult de opt persoane.

Faza a treia: de la 1 iulie

- va presupune eliminarea tuturor restricțiilor atât pentru terase, cât și pentru interioarele restaurantelor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel