Când vor funcționa restaurantele FĂRĂ RESTRICȚII. Acord cu Orban
Autor: Roxana Neagu pe 24 mai, 08:05 | Economie

Patronatul din domeniul HoReCa, HORA, a ajuns la un acord cu premierul Ludovic Orban cu privire la redeschiderea restaurantelor în trei etape, așteptând, acum, reconfirmare de la Guvern. 

Prima fază: de la 1 iunie

 

- se deschid doar terasele independente, cele integrate unităților de alimentație publică, unitățile take away cu servire la interior cu respectarea distanței de 1,5 metri între mese de maximul 8 persoane. Acordul presupune și măsuri sanitare obligatorii pentru angajați, dotarea locațiilor cu dozatoare de gel sanitarizant, igienizarea și dezinfectarea programată a spațiilor de lucru și instrucțiuni pentru protecția împotriva COVID-19 în fiecare meniu, păstrarea distanței de 1,5 m între stațiile de preluare comenzi, conform profit.ro.

 

Faza a doua: din 15 iunie

 

- relaxarea restricțiilor pentru terasele independente și terasele integrate restaurantelor, pentru interioarele restaurantelor și pentru unitățile take away cu servire la interior. Spații închise, fie că e vorba de restaurante, baruri, cafenele sau autoserviri vor trebui să asigure o distanță între mese de 1,5 metri, iar la o masă să nu fie mai mult de opt persoane.

 

Faza a treia: de la 1 iulie

 

- va presupune eliminarea tuturor restricțiilor atât pentru terase, cât și pentru interioarele restaurantelor. 

Te-ar putea interesa și ....
Economie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri