Candidat la examenul auto, prins când copia cu ajutorul unei camere video pusă în masca de protecţie
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Un candidat la examenul auto a fost prins încercând să copieze cu ajutorul unei camere video montată în masca de protecţie facială. El a fost prins cu ajutorul unui poliţist care juca rolul unui alt candidat. 

S-a întâmplat la Modena, în Italia, în timpul examenului pentru obținerea permisului de conducere de categoria B. Bărbatul a devenit suspect după ce un polițist sub acoperire aflat în sala de examen a observat că acesta era agitat și avea un comportament ciudat. În plus, polițistul a observat că bărbatul avea masca neobișnuit de umflată, că își punea constant mâinile în zona gurii și că avea o postură nefirească, aplecată, ca și cum ar fi încercat să ascundă ceva.

 La finalul examenului, aceștia i-au cerut candidatului masca folosită, oferindu-i alta în schimb. Astfel, oamenii legii au descoperit felul în care bărbatul încerca să fraudeze examenul.

Răspunsurile îi erau oferite de la distanță, de către un alt bărbat, care îi trimitea mesaje pe telefonul pe care bărbatul îl avea în buzunar. Metoda de comunicare era cel puțin la fel de ingenioasă: o vibrație pentru răspunsurile corecte și două pentru cele greșite. Candidatul care a încercat să copieze este acum cercetat în libertate pentru fraudă. În Italia, pedeapsa pentru această faptă este închisoarea. Numai în luna martie au fost arestați trei bărbați pentru fapte similare, scrie promotor.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel