Candidatură din spatele gratiilor. Diana Popescu: Omul vrea cu adevărat să revoluționeze sistemul
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Secție de votare
Secție de votare
Jurnalista Diana Popescu a transmis un mesaj despre un bărbat care, deşi a fost condamnat la închisoare cu executare, a anunţat că vrea să candideze la alegerile locale, pentru un mandat de consilier local.

Din seria 'Aspiraționala de azi', vă prezentăm Omul nou al Renașterii, pe sistem 4 în 1: antreprenor, influencer, politician wannabe și, nu în ultimul rând, deținut: 

"Sunt Gabriel Rus, am vârsta de 26 de ani, fondator al organizației ȚINUTUL HAIDUCILOR TÎRLIȘUA, student, antreprenor și tânăr aspirant în politică.
Urmare a unui accident rutier, am fost condamnat la o pedeapsă de 5 ani și două luni, cu executare, pentru ucidere din culpă. Deși, mă aflu în spatele grațiilor, continui activitatea mea politică și de influencer, arătănd că sunt o fire puternică, muncitoare care demonstrează ca ori cât de mare ar fi 'comunitatea haterilor' ce mă blamează, 'și aruncă cu pietre în mine', ca și cum ei ar fi fără de păcat sau de greșeli, eu îmi continui proiectele sociale pe care le-am demarat încă dinainte de a fi închis", citează jurnalista pe bărbatul care şi-a anunţat candidatura.

Candidatură la locale

"Cu toate că, în prezent, sunt privat de libertate, voi candida pentru un loc de consilier local în localitatea mea natală, întrucât justiția nu mi-a interzis dreptul de a alege și a fi ales, iar în următoarele luni urmează să fiu eliberat condiționat. Ulterior alegerilor, având majoritate în consiliul local, voi fi ales viceprimar, iar alături de actualul( și cu siguranța viitorul) primar care este un om de înaltă moralitate, cu mult bun simț, vom continua munca pentru comunitatea din care facem parte.

Prin fiecare scriere, eu arunc stimulente conceptuale în spațiul public, deoarece îmi doresc ca societatea românească să evolueze într-un stadiu în care să ne acceptăm unii pe alții, promovând echitatea socială. Noi tinerii vizionari de azi, adulții de mâine, viitorii bătrâni avem datoria de a da speranța schimbării, următoarelor generații", ma citează Diana Popescu din spusele lui Gabriel Rus.

"De obicei, lumea funcționează pe principiul 'zi la Primărie, mâine-n pușcărie'. Omul ăsta vrea cu adevărat să revoluționeze sistemul", concluzionează Diana Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel