Canicula, PERICOL nevăzut în trafic. Titi Aur: Se poate ajunge la accidente, chiar la deces!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Deplasarea pe vreme caniculară reprezintă o serie de riscuri atât pentru șoferi cât și pentru pietoni. Pilotul de raliuri și expert în conducere defensivă Titi Aur a explicat, în exclusivitate pentru cititorii DC News, care sunt riscurile deplasării pe vreme caniculară cât și măsurile care pot fi luate pentru a nu avea probleme sau situații neplăcute.

„Referitor la deplasarea pe vreme caniculară nu aș putea spune că este mai puțin periculoasă față de deplasarea pe îngheț, dezgheț, pe vreme de iarnă când variațiile de aderență alternează foarte mult. Canicula are în schimb o serie de alte efecte. Pe de o parte efecte asupra celui de la volan și a celor din mașină, asupra carosabilului și chiar asupra mașinii. Dacă vorbim de cei din mașină, de persoane, în mod special de șofer, în afară de stres, de tensiune, este influențat de ceea ce se întâmplă cu pasagerii.

Dacă ai climă și mașina în regulă nu este niciun fel de problemă, în principiu. Dar când vorbim despre acel transport în comun apar acele diferențe de opinie. Unul vrea cu aer condiționat, altul se plânge că este prea frig și preferă geamul deschis, altul se plânge că îl trage curentul, toate aceste situații se răsfrâng asupra șoferului. Aceste aspecte creează de multe ori o tensiune nevăzută, care poate duce la o stare enervantă în mașină, iar distragerea atenției poate duce până la accident”, a spus Titi Aur.

Titi Aur: "Se poate ajunge chiar la deces"

În același timp pietonii sunt afectați de disconfortul termic. Pot fi distrași de această stare, să fie neatenți, să devină irascibili. Această stare se poate transforma în accident.

Un alt mare risc este la transportul public de persoane. „Aici aș face o recomandare șoferilor de microbuze, atât pe curse interne și externe. Să comunice cât mai mult cu pasagerii pentru a afla dacă îi este rău cuiva. Bărbații tineri de cele mai multe ori sunt mai periculoși decât femeile. Pentru că intervine orgoliul. Cum să mă plâng eu la 40 de ani, în putere că nu mă simt bine din cauza căldurii și să mă fac de râs în tot microbuzul? Ei bine, aceste persoane sunt cele mai vulnerabile și se poate ajunge chiar la deces. Fiecare organism reacționează în felul său și de aceea șoferul poate preîntâmpina, prin discuții cu pasagerii, situații neplăcute”, a mai spus pilotul de curse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel