Cântăreaţa americană de jazz Nancy Holloway a murit la Paris, la vârsta de 86 de ani
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Cântăreaţa americană de jazz şi soul Nancy Holloway, care s-a instalat în Franţa în 1960 şi a cunoscut succesul printre idolii muzicii yé-yé, a murit miercuri la locuinţa sa din Paris, la vârsta de 86 de ani, au anunţat apropiaţii săi, relatează AFP.

"Nancy Holloway a murit în această dimineaţă la locuinţa sa. Ea a părăsit scena în 2008 din cauza problemelor de sănătate", a declarat Christophe Mouty, devenit curatorul său.

Nancy Holloway, pe numele său adevărat Nancy Brown, născută pe 11 decembrie 1932 în Cleveland, a reluat în franceză succesul lui Dionne Warwick "Don't Make Me Over", care a devenit "T'en vas pas comme ça".

Îndrăgostindu-se de Franţa până în punctul de a se stabili în această ţară permanent, cântăreaţa de culoare a obţinut succesul cu hiturile "Dis-lui que je ne suis pas la" în duet cu Nino Ferrer, "Dernier baiser", "J'ai découvert Paris", "Prends garde a toi"...

În 1961, Nancy Holloway triumfă la ABC, unde este una dintre principalele invitate ale primului număr al emisiunii "Âge tendre et tete de bois" a lui Albert Raisner.

"Nancy a lucrat cu cei mai mari artişti şi producători internaţionali de muzică jazz, precum şi cu nume mari din lumea divertismentului, precum Sammy Davis Junior, Quincy Jones şi Dizzy Gillespie", a mai spus Christophe Mouty.

Remarcată de actorul André Pousse, ea a apărut şi pe marele ecran în producţii precum "Le Gentleman de Cocody" regizat de Christian-Jaque, "Jeux de massacre" în regia lui Alain Jessua şi "Le Cri du cormoran le soir au-dessus des jonques" de Michel Audiard.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel