Capcana produselor de slăbit. Mihaela Bilic: Nu mai cheltuiți bani grei pe promisiuni deșarte
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Mihaela Bilic, dr. nutriționist, scrie, pe Facebook, despre capcana produselor de slăbit. 

”Orice produs așa-zis de slăbit are același număr de calorii, dacă nu chiar mai multe, față de varianta clasică, obișnuită. Fie că e vorba de biscuiți, ciocolată sau napolitane, valoarea energetică este departe de a fi "light".” subliniază Mihaela Bilic. 

Doctorul nutriționist adaugă că precizările de pe etichetă precum "fără zahăr" sau "de slăbit" e ”marketing rafinat pentru cumpărători naivi sau neatenți.”

Mihaela Bilic afirmă că-n procesul de slăbire sunt două categorii de persoane: 

”•naivii, care cred că simplul consum al acestor produse garantează topirea kilogramelor în plus, fără să se gândească că nu poți mânca toată viața batoane dulci în loc de ciorbă sau tocăniță (care apropo, au mai puține calorii)

•neatenții care omit să citească ingredientele și tabelul nutrițional de pe ambalaj- atunci ar observa că zahărul a fost înlocuit cu maltitol (un poliol de zahăr care nu crește glicemia, dar îngrașă la fel), cantitatea de grăsime e de multe ori mai mare (altfel nu pot fi legate ingredientele) iar caloriile sunt din belșug”. 

”Uitați de biscuiți fără zahăr și batoane de slăbit”

”Care e sfatul meu? Nu mai cheltuiți bani grei pe promisiuni deșarte. Puteți slăbi cu mâncarea voastră gustoasă înjumătățind porția. Uitați de biscuiți fără zahăr și batoane de slăbit, făceți-vă pofta de dulce cu o prăjitură bună (mini) sau o ciocolată de calitate din când în când. Puțin și bun, asta să vă fie deviza! Și culmea e că o să faceți și economie. Și la bani, și la calorii” scrie Mihaela Bilic, doctor în nutriție, pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel