Capsali: La muncă pe plantație, puteți să vă călcați în picioare! La biserică, nu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Publicistul antioccidental Iulian Capsali, cunoscut pentru discursul său radical pe teme precum familia tradițională, a făcut un scurt comentariu după ce românii s-au întors la muncă în Germania.

”Nu aveți voie să mergeți la biserică, sclavilor! Nici măcar de Sfânta Înviere! Dați covid la popor! Doar la muncă pe plantație, acolo puteți să vă călcați în picioare!”, a scris Iulian Capsali pe Facebook.

Primele zboruri transportând muncitori agricoli sezonieri est-europeni în Germania, inclusiv din România, pentru a ajuta la strângerea recoltei de primăvară, în ciuda închiderii graniţelor din cauza pandemiei de coronavirus, au aterizat joi pe aeroporturile din Berlin şi Düsseldorf, relatează dpa.

Se aşteaptă ca muncitori din România, Polonia şi Bulgaria să se numere printre cei de la bordul a două zboruri operate de Eurowings, divizia low-cost a companiei Lufthansa, către Düsseldorf şi unul spre Berlin. Un zbor spre Karlsruhe în sud-vestul Germaniei este aşteptat vineri.

Nu au fost furnizate informaţii cu privire la numărul de muncitori care sosesc cu aceste zboruri. Ei urmează să ajute la recoltarea sparanghelului alb, o delicateţe de primăvară germană, precum şi a altor culturi. România le permite muncitorilor sezonieri să părăsească ţara, în ciuda crizei, iar guvernul german a ajuns la un acord săptămâna trecută pentru a primi 80.000 de muncitori sezonieri străini în condiţii stricte, repartizaţi în mod egal în aprilie şi mai, notează dpa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel