Captură uriașă de țigări de contrabandă și substanțe psihotrope
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Polițiștii de frontieră au confiscat țigări în valoare de circa 137.000 de lei.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat aproximativ 11.800 de pachete cu ţigări de circa 137.000 de lei, precum şi plante şi substanţe psihotrope, potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră Române.

În baza unui mandat de percheziţie emis de Judecătoria Sighetu Marmaţiei, oamenii legii s-au deplasat la un imobil nelocuit, aflat în construcţie, de pe raza localităţii Rona de Sus, judeţul Maramureş, unde aveau date că se află depozitată o cantitate mare de ţigări provenită din activităţi de contrabandă. Acolo au descoperit unsprezece colete ce conţineau ţigări de contrabandă și mai multe plante de canabis.

Cu ocazia celor constatate, ţigările au fost transportate la sediul serviciului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 7.970 de pachete de ţigări, de provenienţă Duty Free, iar plantele şi substanţa verde-oliv au fost preluate de lucrătorii din cadrul S.C.C.O Maramureş în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi tragerii la răspundere a acestora.

Suspecții au fugit



Conform sursei citate, poliţiştii de frontieră au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, judeţul Suceava, două persoane care se deplasau spre interiorul ţării, transportând în spate colete voluminoase. Au acţionat pentru reţinerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă persoanele nu s-au oprit, au abandonat coletele şi au fugit în localitate. În cel mai scurt timp, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a incidentului.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au descoperit pe timpul executării unei misiuni specifice în zona de responsabilitate, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Straja, cantitatea de 998 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană. Ţigările în valoare de 11.677 de lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări în vederea depistării persoanelor implicate şi documentării activităţii infracţionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel