Caramitru vrea să ÎNCHIDEM iar România. Analistul Câciu: Ce ne așteaptă din punct de vedere economic
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 07 iul, 17:31 | Economie
Exclusiv

Sursa: Agerpres

Analistul economic Adrian Câciu a comentat viitorul sumbru prevăzut de Andrei Caramitru.

Andrei Caramitru a transmis că este nevoie de menținerea sub control a bolii, fiindcă, în caz contrar, România va avea mult de suferit și va trece printr-o criză aprigă. Citiți aici tot articolul.

„Dacă vorbim din perspectivă civică despre situația Covid-19 din România, eu cred că se intră într-o fază de conștientizare reală a pericolului Covid, dar nu prin forță ca la început, ci prin obișnuință, prin ceea ce înseamnă reacția cetățenilor, care evident că nu vine imediat.

În prima fază, este această creștere de cazuri, dar ea vine treptat, pentru că oamenii văd în fiecare zi că virusul nu scade ca intensitate, că numărul de cazuri crește sau rămâne ridicat. Atunci, fiecare dintre noi ia exact ce trebuie să ia dintr-o astfel de situație, adică recomandările de prevenție, iar fiecare devine mult mai responsabil”, a explicat analistul economic.

Calea mai dureroasă este mai bună pe termen mediu și lung

 

„Este o cale care este mai dureroasă pe termen scurt, are riscurile de care vorbește domnul Caramitru, dar, pe termen mediu și lung, este singura cale prin care o țară poate rezista. Asta se întâmplă și în Occident. Acolo, ceea ce a rămas din măsurile de restricție sunt acum recomandări, iar oamenii sunt din ce în ce mai responsabili. Noi acolo nu mai avem o scădere din cauza măsurilor statului, ci datorită responsabilizării cetățenilor”, a continuat Câciu.

Nu am avut o criză gravă, iar viitorul nu este atât de incert

 

„Nu am avut o criză economică gravă până acum, dar am avut o criză de activități economice cauzată de închiderea parțială a economiei. A fost o criză provocată de măsurile de restricție luate. Nu s-a putut ocoli, nu trebuie să plecăm de la ideea că era mai bine dacă nu se luau. Suntem într-o situație în care nu poți spune că era mai bine să nu închizi economia”, a mai transmis analistul economic.

„Eu sunt optimist, eu cred că lucrurile vor intra într-o normalitate. Mă uit la oameni, vorbesc cu oamenii, ei sunt din ce în ce mai prudenți din proprie inițiativă, este sănătos pentru o societate. Eu cred că numărul de cazuri încet, încet, va scădea. Oamenii poartă măști, păstrează distanțarea socială, se dezinfectează tot mai des. Normele acestea devin naturale, fiindcă virusul nu va dispărea”, a conchis el.

Te-ar putea interesa și ....
Economie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri