Caraş-Severin: Cartea-album "Monumentele Mihai Eminescu"-prezentată în cadrul conferinţei internaţionale a scriitorilor Exil Pen din Germania
Autor: Giorgiana Croitoru pe 28 oct 2019 / 15:53 | Carte

Cartea-album "Monumentele Mihai Eminescu", avându-i ca autori pe Gheorghe Jurma şi Erwin Josef Ţigla, a fost prezentată, în weekend, la Tübingen, în Germania, alături de volumul "Alexander Tietz şi lumea sa", în cadrul conferinţei anuale a scriitorilor EXIL-PEN - Secţiunea germană.

"A fost o onoare pentru Reşiţa şi pentru Banatul Montan prezentarea acestor două cărţi în cadrul conferinţei din Tübingen. Ele reprezintă aportul etniei germane la cultura locală şi naţională. Evenimentul a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, la Tübingen, în Germania în cadrul conferinţei anuale a EXIL-PEN - Secţiunea germană, unde sunt membru din 2016", a declarat luni, pentru Agerpres, preşedintele Forumului Democratic al Germanilor din Caraş-Severin, Erwin Josef Ţigla.

Despre cartea-album a vorbit preşedintele EXIL-PEN, prof. univ. dr. Wolfgang Schlott din Bremen. Totodată, în cadrul aceleiaşi conferinţe, scriitorul german născut în România, Horst Samson, a prezentat cea mai recentă apariţie editorială editată de Erwin Josef Ţigla, "Alexander Tietz und seine Welt" (Alexander Tietz şi lumea sa), carte apărută recent la editura reşiţeană "Banatul Montan".

Te-ar putea interesa și ....
Carte Vezi toate articolele
Crossuri parteneri