Cârciumarii brașoveni, supărați. Cer redeschiderea restaurantelor și salariu minim netaxabil
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Terase Brașov. Foto: bizbrasov.ro
Terase Brașov. Foto: bizbrasov.ro
Oamenii de afaceri din Breasla Cârciumarilor Brașoveni, care reunește cele mai importante restaurante și cafenele din Centrul vechi al orașului, au făcut o adresă către Guvern și către Prefectura Brașov. 

Patronii din domeniul HoReCa din Brașov cer redeschiderea tuturor restaurantelor în interior, nu doar cele din hoteluri, începand cu data de 15 februarie, scrie bizbrasov.ro.

„Nu exista niciun studiu care sa indice vreo legatura între deschiderea localurilor din unitatile de cazare și cresterea numarului de cazuri. Având în vedere că activitatea de servire a mesei in interiorul restaurantelor din unitatile de cazare, cu activitatea de servire a mesei în restaurante care nu sunt legate de unitati de cazare este aproape identica, consideram că se impune redeschiderea tuturor restaurantelor în interior. Singura diferenta notabila este sistemul de primire oaspeti, “check-in,” practicat de unitatile de cazare. Consideram oportun implementarea unui sistem la primirea oaspetilor în restaurante similar sistemului de check-in practicat în unitatile de cazare, in cazul redeschiderii restaurantelor”, se arată într-o scrisoare deschisă adresată celor două instituții.

Cârciumarii mai solicită și reactivarea masurii de sprijin financiar prin decontarea a 41,5% din salariul brut de încadrare a unui angajat care este reactivat în câmpul muncii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel