Care e diferența dintre viruși și bacterii. Dr. Sandra Alexiu explică pe înțelesul tuturor
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Dr. Sandra Alexiu a explicat, la dezbaterea online „Conștientizarea consumului de antibiotice în timpul pandemiei de COVID-19”, marca DC Media Group, care este diferența dintre viruși și bacterii. 

Trustul de presă DC Media Group a organizat în parteneriat cu Societatea Română de Microbiologie dezbaterea online „Conștientizarea consumului de antibiotice în timpul pandemiei de COVID-19”. 

Dr. Sandra Alexiu, președinte al Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, a explicat la dezbaterea online care este diferența dintre viruși și bacterii.

„Să zicem că bacteria este o casă cu pereți, iar virusul o casă fără pereți. Antibioticul este cel care distruge pereții. Dacă eu dau un antibiotic, adică un ciocan care distruge pereții, unei case fără pereți, n-are niciun efect”, a spus dr. Sandra Alexiu. 

De asemenea, președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov a precizat că „pot apărea efecte secunde și se selecționează... sunt lucruri un pic mai complicate.

„Faptul că nu dăm antibiotic acolo unde nu e cazul... se pot face un milion de comparații. Bacteria este o entitate cu un perete pe care un antibiotic îl distruge”, a mai spus dr. Sandra Alexiu, subliniind că, dacă dăm antibiotic unui virus, el „își vede mai departe de treabă și ai luat antibioticul degeaba”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel