Care e diferența dintre viruși și bacterii. Dr. Sandra Alexiu explică pe înțelesul tuturor
Autor: Andrada Oana pe 19 noi 2020 / 14:54 | Sanatate
Exclusiv

Foto: Agerpres

Dr. Sandra Alexiu a explicat, la dezbaterea online „Conștientizarea consumului de antibiotice în timpul pandemiei de COVID-19”, marca DC Media Group, care este diferența dintre viruși și bacterii. 

Trustul de presă DC Media Group a organizat în parteneriat cu Societatea Română de Microbiologie dezbaterea online „Conștientizarea consumului de antibiotice în timpul pandemiei de COVID-19”. 

Dr. Sandra Alexiu, președinte al Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, a explicat la dezbaterea online care este diferența dintre viruși și bacterii.

„Să zicem că bacteria este o casă cu pereți, iar virusul o casă fără pereți. Antibioticul este cel care distruge pereții. Dacă eu dau un antibiotic, adică un ciocan care distruge pereții, unei case fără pereți, n-are niciun efect”, a spus dr. Sandra Alexiu. 

De asemenea, președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov a precizat că „pot apărea efecte secunde și se selecționează... sunt lucruri un pic mai complicate.

„Faptul că nu dăm antibiotic acolo unde nu e cazul... se pot face un milion de comparații. Bacteria este o entitate cu un perete pe care un antibiotic îl distruge”, a mai spus dr. Sandra Alexiu, subliniind că, dacă dăm antibiotic unui virus, el „își vede mai departe de treabă și ai luat antibioticul degeaba”.

 

 

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri