Bicarbonatul de sodiu produce dioxid de carbon în timpul coacerii. Astfel, se creează mici spaţii care dau efectul de creştere a aluatului. Este activ doar în combinaţie cu alte elemente acide (iaurt, brânză, miere, lapte bătut), potrivit aquiahora.ro. Bicarbonatul de sodiu produce acest efect imediat ce este amestecat cu aceste ingrediente care fac parte din aluat. Așadar, tava trebuie băgată repede la cuptor, altfel reacţia se produce în gol.
Bicarbonatul de amoniu este mai puţin folosit din cauza mirosului neplăcut care se degajă în momentul în care se stinge cu oţet. O jumătate de linguriţă ajunge pentru a frăgezi foile. Este folosit la prăjituri ca “Albă ca zăpada”, adică la foi ce urmează să fie umplute cu cremă. Dar atenţie! Dacă se adaugă prea mult amoniac, există riscul ca prăjitura să aibă un miros neplăcut.
Vezi și: De ce să pui zahăr și sare într-un pahar cu apă, înainte de a găti. Truc fabulos
Prăjitura "Ochelari". Rețeta veche din carnețelul cu bunătăți al mamei
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Bacterie de origine fecală găsită în 2 milioane de sticle de apă ”de fițe”
- Ce nu știai despre praful din Sahara. „Călătoria“ de mii de kilometri datorită căreia se dezvoltă pădurea amazoniană
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- Pască pufoasă fără aluat
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Cățelul tău are căpușe? Află cum le poți îndepărta în siguranță