Care este diferența dintre codul IBAN, codul SWIFT și codul BIC
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
IBAN, SWIFT, BIC. Ai auzit de ele, de multe ori, în contactul cu banca, însă nu știi care sunt diferențele între cele trei? Iată explicațiile.

Codul SWIFT este utilizat pentru a identifica o bancă specifică în timpul unei tranzacţii internaţionale, în timp ce un cod IBAN este utilizat pentru a identifica un cont iban individual implicat într-o tranzacţie. SWIFT este o reţea de mesagerie, pe care instituţiile financiare o folosesc pentru a transmite în siguranţă informaţii şi instrucţiuni, printr-un sistem standardizat de coduri. 

Codul BIC (Codul de identificare bancară) este adresa SWIFT atribuită unei bănci, pentru a trimite plăti automatizate rapid şi precis către alte bănci. Identifică în mod unic numele şi ţara (şi uneori sucursala) băncii implicate. codurile BIC sunt adesea numite coduri SWIFT.

Codul IBAN permite identificarea uşoară a ţării în care se afla bancă, şi numărul de cont al destinatarului transferului de bani. De asemenea, un cod IBAN acţionează ca o metodă de verificare a corectitudinii detaliilor tranzacţiei, scrie banksecrets.eu. Această metodă de verificare şi identificare este utilizată în toate ţările Uniunii Europene, şi în majoritatea celorlalte ţări europene. Cod IBAN exemplu: RO11INGB07511879776XXXXX. Un număr IBAN este utilizat pentru trimiterea de fonduri interbancare, sau pentru transfer de bani de la o bancă la alta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel