Care sunt principalele simptome ale depresiei și cum putem combate anxietatea. Dr. Hassouna Said, precizări
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Principalele simptome ale depresiei și cum putem combate anxietatea / Imagine de Free-Photos de la Pixabay
Principalele simptome ale depresiei și cum putem combate anxietatea / Imagine de Free-Photos de la Pixabay
Depresia este una dintre cele mai comune afecțiuni mentale la nivel global și afectează persoane de toate vârstele.

Prof. Dr. Hassouna Said, specialist în Dermatologie, Naturopatie, Mezoterapie și Psihoterapie a explicat pentru Spectacola ce este depresia și cum ne putem da seama dacă un apropiat suferă de această boală. 

Un stil de viață agitat, relațiile conflictuale, grijile financiare sau cele profesionale, sunt doar o parte din factorii care pot provoca depresie. Dar care sunt simptomele acestei boli și cum putem ajuta o persoană care suferă de depresie? 

„Depresia se manifestă prin izolare, scăderea gradului de atenție și concentrare. Suntem mai triști, inactivi și neglijenți cu aspectul fizic. Persoanele care suferă de depresie nu participă la activitățile zilnice. Dacă un apropiat suferă de depresie, trebuie să fim atenți la ceea ce am spus mai devreme, la acele semnale care ne arată că ceva nu este în regulă. Pentru a-l ajuta, ne putem folosi de psihoterapie verbală și suport emoțional, dar și să fim alături de el și să încercăm șă discutăm deschis despre problemele pe care le are. Un om care este în depresie trebuie să fie puternic, ambițios și să aibă încrederea în sine”, a explicat în exclusivitate pentru Spectacola, Dr. Hassouna Said. 

Înaintea unui examen sau a unei prezentări importante ne putem simți emoționați și îngrijorați, respirația se intensifică, palmele ne transpiră și fluxul sanguin din mușchi crește - acestea sunt primele forme ale anxietății. 

Sursă: Spectacola

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel