Carmen Dorobăț, condamnată definitiv după 5 ani, în plină pandemie. Prima reacția e medicului din Iași după decizia instanței
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, a fost condamnată de instanță. Ea și soțul ei au fost acuzați de luare de mită. 

Carmen Dorobăț a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de luare de mită, relatează România TV. Ea și soțul ei au fost acuzați că au primit mită de la 124 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi, pentru a-i promova la examene.

Decizia a fost pronunţată, vineri, de judecătorii Curţii de Apel Iaşi şi este una definitivă. Carmen Dorobăţ a reacționat după sentință, conform Mediafax.

”Cu aceeași sinceritate voi sta la dispoziția pacienților ca și până acum. Am luat act de decizia justiției, sigur, cu tristețe. Cu aceeași sinceritate voi sta la dispoziția pacienților ca și până acum, cu aceeași implicare în momentele acestea de pandemie”, a transmis Carmen Dorobăţ.

Magistraţii Curţii de Apel au păstrat condamnarea de 3 ani cu suspendare, din prima instanţă, însă i-au modificat pedeapsa complementară. Dacă în primă instanţă medicul nu avea voie nici să predea şi nici să deţină o funcţie publică, acum i-a fost interzis doar să predea într-o instituţie de învăţământ, fie ea privată sau publică, timp de 5 ani.

Soţul ei, Gheorghe Dorobăţ, a fost condamnat şi el în primă instanţă, tot cu suspendare, la 2 ani şi 3 luni de închisoare. Pedeapsa a fost menţinută. La fel, nici acesta nu are voie să predea. Lui Gheorghe Dorobăţ i se interzice şi exercitarea unei funcţii publice.

Cei doi soţi au fost condamnaţi pentru luare de mită, într-un dosar trimis în judecată de DNA Iaşi, în urma unui flagrant ce a avut loc la începutul anului 2015. Carmen Dorobăţ a fost acuzată că ar fi luat bani de la studenţi pentru promovarea examenelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel