Cartofi cu usturoi verde, la cuptor. Cum se prepară: Rețeta
Autor: Ema Apostu pe 16 apr, 07:55 | Retete

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă ții post în această perioadă, această rețetă de cartofi la cuptor îți va pica la fix. Iată cum se prepară.

Ingrediente

1 kg cartofi1 ardei kapia mic1 fir ceapă verde1 mână de pătrunjel verde2 fire usturoi verde4 linguri uleifulgi de chillisare

Cum se prepară

Cartofii se curăță, se spală şi se taie pe lungime aproximativ asemănător cu cartofii pai, potrivit bucataras.ro. Kapia se taie cubuleţe. Usturoiul şi ceapa se mărunţesc. Amestecaţi cartofii cu sare, ulei, ardei şi verdeţurile pregătite. Presăraţi deasupra cu fulgi de chilli.

Daţi tava la cuptorul preîncălzit la 280 grade pentru 10 minute. Întoarceți-i şi reduceți temperatura la 205 grade. Se mai țin 15 minute la această temperatură. Se servesc cu pătrunjel presărat deasupra.

Vezi și: Supă cremă de ciuperci. Rețeta de post

Retete Vezi toate articolele
Crossuri parteneri